AKTIVITEETIT

Laskettelua ja lautailua Syötteen lumisilla rinteillä

Upeiden tykkypuiden keskellä sijaitsevat Iso-Syötteen rinteet takaavat, varmoja ja aitoja hauskanpidon hetkiä kaiken ikäisille. Iso-Syöte on täydellinen lomakohde tunturiluontoa ja laadukkaita palveluita arvostaville. Hyvin hoidetut ja päivittäin huolletut rinteet joista löytyy kaikille jotain. Lapsille Iso-Syötteen rinteistä löytyy oma Lumimaa, joka sompahisseineen ja seikkailumetsineen on lapsille kuin luminen leikkimaa jossa viihdytään päivästä toiseen. Isommille Iso-syötteen rinteet tarjoavat monen tasoisia laskupaikkoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Myös puuterilumesta haaveileville löytyy hienoja laskupaikkoja. Toinen Syötteen alueen hiihtokeskuksista, Pikku-Syöte, sijaitsee vain 5km päässä Iso-Syötteen keskuksesta. Se tarjoaa tarvittaessa samanlaisia laskuolosuhteita hieman pienemmässä mittakaavassa ja on myös monille lapsiperheille hyvä ensilaskujen harjoittelupaikka.

Loistava latuverkosto

Erämaan ympäröimät, hoidetut hiihtoladut kauniin luonnon keskellä. Syötteen ympäristöstä hiihtoreittejä löytyy jopa 120 km jotka kulkevat pääsäntöisesti lumisessa erämaassa. Hiihtoreiteiltä löytyy monia taukotupia, joissa voi lehvähtää ja nauttia hiihtoeväitä. Syötteen alueelta löytyy myös autiotupia joissa myös yöpyminen mahdollista. Ladut ovat talvisin huollettuja ja hyväkuntoisia joissa mahdollista mennä perinteistä sekä vapaata tyyliä. Himohiihtäjät voivat aloittaa hiihtämisen jo heti alkukaudesta, kun syötteen ensilumenlatu tykitetään hiihtokuntoon heti kun kelit vain sallivat.

suomen parhaat maastopyöräreitit

Syötteen alue tunturimaisemineen tarjoaa huimat maastopyöräreitit joita on nautinto kulkea. Sopivan haastavia ja monipuolisia reittejä joista löytyy vaihtoehtoja aloittelijoille ja tosiharrastelijoille. Hyvin merkatut reitit, upeat maisemat kauniit taukopaikat pätevät jokaiseen alueella kulkevaan pyöräreittiin. Monipuolisten ja hyväkuntoisten reittien vuoksi maastopyöräilijä syötteellä pääsee nauttimaan varmasti jokaisesta kilometristä. Maastopyöräreittejä Syötteellä on viisi. Kaikki reitit yhdistämällä poljettavaa löytyy 115 km ja melkein jokainen kilometri kulkee metsäpolkuja pitkin. Syötteellä voi pyöräillä koko vuoden ympäri. Talvella kansallispuiston maisemissa kulkee hoidettuja talvipyöräilypolkuja joita pitkin pääset tutustumaan talviseen metsään myös fatbiken kyydissä.

muut aktiviteetit

Syötteen alueelta löytyy myös paljon muita aktiviteetteja. Syötteeltä löytyy merkittyjä patikointireittejä ja polkuja päiväretkeilyyn tai myös pidemmille vaelluksille. Patikointireittejä syötteen kansallispuisto alueelta löytyy yli 100 km. Reittien varrelta löytyy taukopaikkoja, laavuja ja tupia joissa voi huokaista hetkisen tai yöpyä yön yli. Kulje kansallispuiston puhtaita metsiä ja ihaile maisemia vaarojen laelta. Myös kalastusta Syötteellä voi harrastaa monella tavalla, kalastuslupien kanssa perhoja ja uistimia voi heitellä joella ja järvissä. Onginta ja pilkkiminen kansallispuiston kirkkaissa lammissa on sallittua jokamiehenoikeudella. Marjastus ja sienestys syötteen puhtaassa erämaassa vaarojen katveessa tekee metsäretkistä mielekkäitä. Hillat, karpalot, maukkaat mustikat ja puolukat sekä tatit ja kanttarellit ovat hyviä kotiin viemisiä ja maistuvat myös retkieväinä. Syötteeltä löytyy myös mahdollisuus lähteä melonta reisulle, hypätä koskenlaskun pyörteisiin tai vaikka kiertää kaksi alueen frisbeegolf kenttää. Moottorikelkkailu talvella syötteen ympäristössä on myös kokemisen arvoinen asia. Syöte siis tarjoaa paljon aktiviteetteja luonnonrauhan keskellä.